Igår ringde kommunens arbetsterapeut, hon ville komma och titta på vad jag behöver hjälp med i min lägenhet. Med sig hade hon en underbar toalett-höjnings-sits… Hon sa det var för att ”mäta ut höjden” som jag skulle kunna behöva på min toa, och samtidigt försökte hon övertala mig att ha en sådan istället för att behöva göra mycket mer jobb med att höja den underifrån… Jag förklarade för henne att jag inte vill att mitt hem ska se ut som ett ålderdomshem, jag vill inte ha saker som skriker ut att jag är handikappad och samtidigt påminner mig varje sekund om att jag inte är som alla andra! Jag tror att hon förstod hur jag menade, men nu ska kommungubbarna förstå det också då det är de som ska godkänna att jag får pengar till en ”bostadsanpassning”. Detta kan då bli en kamp. MEn denna kampen ska jag inte förlora!!! Jag börjar redan förbereda mig på att de säger till mig att jag kan allt nöja mig med en ”sits”, men då tar det hus i helvete, det kan jag lova!!! Det blir en kamp inte enbart för mig utan för alla andra som är handikappade, som kommunen inte tycker har några rättigheter. Det är lixom en princip sak. Det finns säkert de som tycker detta är en liten skit sak, inget att lägga tid på. Men då vill jag att du ställer dig själv denna frågan: ”om det var jag, eller mitt barn, skulle jag då nöja mig med detta?”

35155 clipper

Igår var jag med bror min när han skulle gadda sig. Var så svag att han fick bära upp mig ur soffan jag satt mig i. Stackarn, får bära sin tunga syrra… Men han är så snäll och jag vet inte vad jag skulle göra utan han, han frågar alltid om jag klarar mig eller om jag behöver hjälp. Ibland undrar jag om han skäms lika mycket som jag över att behöva bära upp mig… Detta var faktiskt första gången han hjälpt mig när andra sett på, jag brukar alltid fixa det på något sätt själv men igår gick det lixom bara inte och det var tur att han fanns där!

Nu ska jag göra mig i ordnign, träffa vicevärden så han får skriva under papper på att det är ok med bostadsanpassningen, sen får vi se vad dagen har att erbjuda, storm har jag hört att det kan bli idag..Spännande!=)

Peace and Love*

Annonser
Published in: on oktober 3, 2009 at 12:40 e m  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://lgmd.wordpress.com/2009/10/03/29/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej hopp!

  Bra att du står på dig!
  När det var dags för mig med toalettanpassning så letade jag runt lite själv på nätet. Det här var nog ca 10 år sen (jag var väl ca 28) och jag ville inte heller ha något fult åbäke i hemmet.

  Jag hittade en vanlig toalett som sitter på en ställning och hela toalettstolen är höj och sänkbar. Det innebär att man kan ställa in höjden för hela toaletten individuellt för den som använder den!

  Här är länken till den toaletten som tillhör Gustavsbergs serie Care, http://www.gustavsberg.se/care_30202.asp

  Jag har fortfarande kvar samma toalett som nu har flyttat med mig från Huddinge till Värmdö (två olika bostäder) och nu i mitt andra hem på Gotland!

  Kan varmt rekommenderas! Behöver ju inte bytas ut i takt med att man blir sämre…

  Lycka till!

  • Hej Maja!!!
   Jag tror att jag har haft mejl kontakt med dig tidigare=) var bara tvungen att säga det! hi*! Vi är väl inte så många ute i cyberspace som e lgmd2i:are! hihi*
   Tack för ditt uppmuntrande, det gör allt jag kan se allt ljusare på mycket!
   Det du beskriver i din andra kommentar är också väldigt likt det jag har upplevt! För att inte tala om alla idrottslärare och rektorer som inte trott på en, utan antagit att man är lat, som inte kan vara med på gympan! Ser att du också har en blogg, den vill jag verkligen följa!!!
   Och tack för tipset om toan, värt att kolla upp absolut!

   Många kramar
   Cilla*


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: